Uuden kauden alussa

Kesäloman jälkeen töiden aloituksessa on aina uuden alun tuntua. Minulle aika jäsentyy lukukausittain, eikä niinkään kalenterivuoden mukaan. Kesäloman jälkeen syyskauden alussa palataan työn äärelle, usein aloitetaan uusien asiakkaiden kanssa ja ollaan uusien asioiden äärellä. Siitä vajaa vuosi aherretaan ja seuraavaan kesälomaan lukuvuosi päättyy.

Syksyn tuntua kesäloman jälkeen lisää myös koulujen alkaminen.  Kesän loppumiseen liittyy aina tietynlaista haikeutta. Mutta syksy ja koulun alku tuntuvat tulevan aina juuri oikeaan aikaan. Paluu arkeen ja rutiineihin tuntuu hyvältä.

Oma kevät oli hektinen. Sisältäen asiakastyön ohella mm. Kelan kilpailutukseen osallistumisen, nettisivujen päivityksen ja koulutuksen suunnittelua. Näistä huolimatta tai ehkä niistä johtuen olen kevään aikana pysähtynyt enemmän kuuntelemaan itseäni. Ja huomioimaan omaa jaksamistani. Paljon pohdintaa siitä, miten löydän tasapainon työn ja vapaa-ajan välille. Mihin haluan panostaa ja mitä ovat ne asioita, jotka minua innostavat ja siten lisäävät työssä jaksamista.

Haluan jatkossa perehtyä lisää aikuisten neurologiseen toimintaterapiaan sekä kipuasiakkaiden toimintaterapiaan ja siten kehittää työtäni, jotta voin tarjota laadukasta ja monipuolista toimintaterapiaa asiakkaille. Uuden alun tuntua lisääkin uusien asioiden sisältyminen työn saralla, työn painopisteen muuttuminen sekä syksyllä alkava Psykofyysinen toimintaterapia- koulutus.

Kesäloma oli palauttava. Sisältäen sopivassa suhteessa paikallaan oloa ja reissuja, pysähtymistä ja liikuntaa, luonnossa oloa ja kaupunkien sykettä, aikaa perheellä ja ystäville sekä omaa aikaa. Nyt tämän uuden lukuvuoden kynnyksellä odotan innolla alkavaa syksyä ja uusia mielenkiintoisia haasteita työn osalta sekä asiakkaiden kohtaamista.